Gezocht vrijwilligers BHV

Beste gemeenteleden,

 

Gelukkig worden wij zelden geconfronteerd met situaties waarbij het optreden van een bedrijfshulp verlener (BHV’er) noodzakelijk is. Er zijn bij onze kerk een beperkt aantal BHV’ers beschikbaar en het kan dus regelmatig voorkomen dat er geen BHV’er aanwezig  is. Gelukkig hebben we kerkgangers met een medische/zorg-achtergrond die eerste hulp kunnen verlenen, maar dat hangt af van  aanwezigheid en is dus onzeker.

De rol van een BHV’er houdt meer in dan het verlenen van eerste hulp bij ongevallen en onwel geworden bezoekers, namelijk  ook het beperken van de gevolgen van ongevallen, het beperken en het bestrijden van brand, alarmering brandweer en ambulance (112) en het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle aanwezigen in het pand, conform het ontruimingsplan.

 

Om het aantal BVH’ers op niveau te krijgen zijn we op zoek naar vrijwilligers die daarin een rol kunnen spelen. We zoeken dus gemeenteleden die al een BHV-opleiding hebben gevolgd en ook bereid zijn jaarlijks een update te doen.

Ook vrijwilligers die de BVH-opleiding niet hebben gevolgd maar het leuk vinden, zijn van harte welkom.

 

We zoeken daarom ook een opleider die op vrijwillige basis de cursus BHV (inclusief certificering) voor de Gastkerk kan doen.  We zijn graag bereid meer informatie te verschaffen. U kunt contact opnemen met het college van kerkrentmeesters.


Henk Mooibroek, 0641157191 of per mail henk@mooibroek.eu